Hoe datavolwassen is jouw gemeente?

Sturend & Grensverleggend

De relatief lage datavolwassenheid bij de gemeente dwingt tot digitaal leiderschap. Professioneel gegevensmanagement zorgt voor een hogere bijdrage van de gemeente aan publieke waarde. Onlangs publiceerde Berenschot en TIAS hierover een rapport: Succesfactoren Gegevensmanagement en de bijdrage aan publieke waarde.

KPI

Het onderzoek laat zien dat voor digitale transformatie – als gemeente (meer) publieke waarde realiseren door in te zetten op digitale technologie en gerelateerde middelen zoals gegevensmanagement – strategische sturing onmisbaar is. Die sturing leidt tot betere gegevenskwaliteit, inbedding van nieuwe processen en betere IT-infrastructuur. Daarnaast hebben gemeentes behoefte aan visie: hoe kan de digitale transformatie bijdragen aan het creëren van publieke waarde?

Groeien, optimaliseren, innoveren en ontwikkelen met data.

De datawetenschappers van InIn helpen bij het ontwikkelen van een visie die gebruikt kan worden als route van datastrategie naar datavolwassenheid. Daarin denken wij verder dan de gebaande paden. Verfrissende en grensverleggende ideeën concretiseren we binnen jouw organisatie. Zo ontstaat een visie die de basis is voor beleidskeuzes.

Lees het volledige rapport van Berenschot.

Wil jij aan de slag met datagedreven werken?

Menu